joi, 28 februarie 2013

Acte necesare numere provozorii (numere rosii) 2013.

Mai jos aveti lista cu ce trebuie sa faceti pentru a putea scoate numere rosii (provizorii) de la prefectura judetului de care apartineti.


1. Mergeti la Cec cu buletinul proprietarului si spuneti ca vreti sa platiti taxa de autorizatie provizorie (13 lei).
2. Mergeti la PRIMARIE (nu la Cec iti dau 2 chitante cum scrie pe net, am umblat 1 ora pana sa descopar ca defapt a doua taxa se plateste la primarie) si platiti la ghiseu de taxe si impozite inca o taxa pentru autorizatie de transport sau ceva de genu care este de 8 lei.
3. Faceti asigurare la masina pe 1 luna cam in jur de 30 lei, depinde de proprietar.
4.Mergi la un xerox si cere o cerere pentru numere provizorii (anexa 23).
   Mergeti si faceti o copie xerox dupa Briful mic si cel mare fata verso (cartea masinii si talonul daca masina e adusa din germania se numesc Brif) , asigurarea, buletinul proprietarului, actul de provenienta al masinii (contractul pe baza caruia a cumparat masina din strainatate) si contractul de vanzare cumparare daca masina ati cumparat-o din romania de la alta persoana(daca este cazul). Luati toate actele astea si mergeti la prefectura la ghiseul de numere provizorii si o sa aveti asa: Brifurile originale (cartea masinii si talon, nu trebuiesc traduse) + copii xerox fata verso, contract vanzare tara provenienta copie xerox, contract de vanzare cumparare xerox in cazul in care masina ati cumparat-o din romania si nu sunteti persoana care a adus-o din strainatate, chitantele de la Cec 13 lei si de la Primarie 8 lei originale, copie buletin, cererea complectata si mai platiti la ghiseu o taxa de 40 lei (contravaloare placutelor de inmatriculare).
Atentie !!! Numerele se vor elibera doar proprietarului in lipsa acestuia este necasara o imputernicire facuta de un notar!!! Nu se merita sa circulati cu numere provizorii expirate pentru ca va puteti alege cu dosar penal. Politia nu are cum sa stie cand iti expira numerele, deci mai poti lungi maxim o luna insa dupa aceea se prind pentru ca in fiecare luna se schimba prima/primele cifre din numere.



8 comentarii:

  1. Salut! am un opel corsa adus din germania, l-am cumparat din arad cu primul set de numere rosii. am toate actele necesare inscrierii, mai putin numerele de germania, am fost la politie si au spus ca trebuia ca cel de la care am cumparat-o sa dea declaratie pentru numere. se poate oare sa merg la notar sa dau declaratie ca nu mai am numerele?

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci , a doua taxa se plateste la Taxe si Impoozite ...


    NU LA PRIMARIE ,...nu mai aduce in discutie PRIMARIA , ca punem oamenii pe drumuri degeaba!!!

    Daca tot urmeaza sa o inscrieti ...in caz ca vreti sa ramana a voastra...nu platiti degeaba pe o luna asigurarea , platiti pe 6 luni sau pe un an ...direct!!! E mai ieftin asa ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in unele judete nu iti primeste asigurare facuta pe mai multe luni. iti cere obligatoriu asigurare pentru numere provizorii, facuta pe o luna.

      Ștergere
  3. salut as dori si eu o mica informatie am un golf3 din 1993 motor 1800 benzina non euro as vrea sa o duc acum la sfarsitu lunii in tara si vreu sa ii scot numere rosii as dori sa stiu cu aproximatie cam cat mar costa totul

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut am luat o hyundai santafe de la cineva si este inscrisa pe bulgaria eu vreau sa inmatriculez in romania ,ce miar trebui sam acte?.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am platit la CEC ambele taxe (Bucuresti, cel de la piata Alba Iulia, nu stiu cum e in alte parti).

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut. Am o mașină luată din Germania, contractul e pe numele meu dar pe briffuri este trecut altcineva (soferul care a condus-o pana in tara). E vreo problema la înmatriculare sau la nr. rosii?
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. salut sunt cosco,am o masina pe care anm inmatriculato bulgaria,daca inainte s-o inscriu in bulgaria am avut nr rosii de trei ori, pot sa mai obtin nr. rosii pt.inmatricularein rom.

    RăspundețiȘtergere