joi, 28 februarie 2013

Acte necesare numere provozorii (numere rosii) 2013.

Mai jos aveti lista cu ce trebuie sa faceti pentru a putea scoate numere rosii (provizorii) de la prefectura judetului de care apartineti.


1. Mergeti la Cec cu buletinul proprietarului si spuneti ca vreti sa platiti taxa de autorizatie provizorie (13 lei).
2. Mergeti la PRIMARIE (nu la Cec iti dau 2 chitante cum scrie pe net, am umblat 1 ora pana sa descopar ca defapt a doua taxa se plateste la primarie) si platiti la ghiseu de taxe si impozite inca o taxa pentru autorizatie de transport sau ceva de genu care este de 8 lei.
3. Faceti asigurare la masina pe 1 luna cam in jur de 30 lei, depinde de proprietar.
4.Mergi la un xerox si cere o cerere pentru numere provizorii (anexa 23).
   Mergeti si faceti o copie xerox dupa Briful mic si cel mare fata verso (cartea masinii si talonul daca masina e adusa din germania se numesc Brif) , asigurarea, buletinul proprietarului, actul de provenienta al masinii (contractul pe baza caruia a cumparat masina din strainatate) si contractul de vanzare cumparare daca masina ati cumparat-o din romania de la alta persoana(daca este cazul). Luati toate actele astea si mergeti la prefectura la ghiseul de numere provizorii si o sa aveti asa: Brifurile originale (cartea masinii si talon, nu trebuiesc traduse) + copii xerox fata verso, contract vanzare tara provenienta copie xerox, contract de vanzare cumparare xerox in cazul in care masina ati cumparat-o din romania si nu sunteti persoana care a adus-o din strainatate, chitantele de la Cec 13 lei si de la Primarie 8 lei originale, copie buletin, cererea complectata si mai platiti la ghiseu o taxa de 40 lei (contravaloare placutelor de inmatriculare).
Atentie !!! Numerele se vor elibera doar proprietarului in lipsa acestuia este necasara o imputernicire facuta de un notar!!! Nu se merita sa circulati cu numere provizorii expirate pentru ca va puteti alege cu dosar penal. Politia nu are cum sa stie cand iti expira numerele, deci mai poti lungi maxim o luna insa dupa aceea se prind pentru ca in fiecare luna se schimba prima/primele cifre din numere.



Acte necesare pentru a inmatricula o masina in Romania 2013

                          Acte necesare pentru a inmatricula o masina in Romania 2013.

Astazi va prezint pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a inmatricula o masina provenita din U.E.
Mergei la un xerox si cumparati o cere de inmatriculare pe care trebuie sa o complectati si semnati ( proprietarul)
Fisa de inmatriculare stampilata de la directia inmatriculari auto din cadrul primariei orasului de unde locuiti. Fisa de inmatriculare se obtine de la un xerox care se ocupa si cu dosare pentru inmatriculare, ei urmand sa ti-o complecteze la masina de scris. Cu fisa complectata se merge la primaria orasului unde locuiti la ghiseul de inmatriculari auto iar aici o sa vi sa ceara plata impozitului pe masina iar daca mai sunt alti proprietari inaintea ta, se cere atestat fiscal si de la cel/ cei care au avut masina de la intrarea in tara.
Cartea de inmatriculare a autovehiculului originala si copie . (Briful mic si cel mare)
Contracul de vanzare – cumparare strain tradus si legalizat + copie xerox. Aici se vor anexa si contractul/contractele vanzare – cumparare intre persoane de nationalitate romana daca este cazul.
Buletinul proprietarului original si copie xerox.
Copie xerox dupa asigurarea obligatorie. Asigurarea trebuie facuta pe minin 6 luni si trebuie sa fie in termen.
Dovada platii taxei de poluare.
Dovada de plata a taxei speciale pentru autoturisme. Se plateste la primarie la ghiseul de taxe si impozite.
Chitanta care dovedeste plata taxei de talon. Se plateste la C.E.C.
Dovada de plata a placutelor de inmatriculare. Se plateste la Prefectura atunci cand vrem sa inmatriculam masina 40 lei numere aleatorii si 85 lei numere preferentiale.
Numerele staine ale masinii (daca este cazul). Daca nu avem se scrie o cerere pe propria raspundere ca masina a fost adusa cu slep sau a fost cumparata cu numere provizorii romanesti).
Cartea romaneasca a masinii si dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice. Dovada se elibereaza de catre R.A.R. (chestia galbena unde scrie pana cand si de cine a fost efectuata inspectia).
Certificatul de autenticitate in original . Se elibereaza de la R.A.R.
Deci mergem la prefectura cu FISA INMATRICULARE, CERERE INMATRICULARE, CARTE INMATRICULARE ORIGINALA – COPIE, CONTRACT VANZARE – CUMPARARE STRAIN TRADUS SI LEGALIZAT, BULETIN ORIGINAL SI COPIE, COPIE ASIGURARE OBLIGATORIE R.C.A. , CHITANTA TAXA POLUARE, CHITANTA TALON, CHITANTA PLATA PRIMARIE, CHITANTA PLATA PLACUTE INMATRICULARE, NUMERELE STAINTE /DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE, CARTEA MASINII ROMANEASCA, DOVADA EFECTUARE INSPECTIE TEHNICA, CERTIFICAT AUTENTICITATE ORIGINAL.

Actele se vor depunde doar de catre proprietarul masinii iar in lipsa acestuia este necesara o imputernicire notariala.